Trucuri-Gmail

trucuri gmail

10 trucuri Gmail pe care le vei folosi in fiecare zi

De ce aveti nevoie de trucuri Gmail, verificati aceste sfaturi Gmail pentru accesarea mai multor casute de e-mail, adaugarea unei semnaturi, rechemarea unui e-mail si multe altele.

Chiar daca aplicatiile precum Zoom si Slack vin din urma, e-mailul ocupa inca o parte foarte importanta a vietii noastre profesionale si personale.

Exista sanse mari ca cel putin unul dintre conturile dvs. de e-mail sa fie de Gmail, care are mai mult de 1,5 miliarde de utilizatori.

Desi probabil cunoasteti elementele de baza ale Gmail, exista o multime de functii si trucuri pe care s-ar putea sa le fi ratat, care va pot ajuta sa va simplificati viata. (Exista, de asemenea si alte aplicatii, precum Kiwi pentru Gmail, care reuneste mai multe conturi intr-o singura aplicatie.)

Iata 10 instrumente care va ajuta sa lucrati mai inteligent – nu mai greu – in Gmail, folosind trucuri Gmail

Sincronizati cu calendarul

Daca nu pun o programare in calendarul Gmail, nu-mi voi aminti.

Daca legati un eveniment viitor de contul dvs. Google de pe telefon, evenimentul respectiv se sincronizeaza automat cu calendarul dvs. Gmail pe dispozitive.

Puteti gasi calendarul Gmail pe desktop facand clic pe pictograma Google Apps vafe si alegand Calendar.

Sau puteti descarca aplicatia Google Calendar pentru dispozitivul dvs. iOS sau Android – telefonul dvs.

Android ar putea sa o aiba functia in mod implicit.

Accesati mai multe conturi simultan

Daca aveti mai mult de un cont Gmail activ, puteti comuta intre ele fara efort. Pur si simplu faceti clic pe pictograma profilului din partea dreapta sus (mobil sau desktop) si alegeti sau adaugati alt cont.

De acolo, va veti conecta si veti putea accesa cand veti face clic pe pictograma de profil in viitor.

Daca nu accesati unul dintre conturi suficient de frecvent, veti fi deconectat.

Configurati filtre

Cu atat de multe site-uri web care va solicita adresa de e-mail in aceste zile, casuta de e-mail ar putea incepe sa arate ca Vestul Salbatic.

De asemenea, ati putea dori doar sa organizati mai bine e-mailurile si sa le acordati prioritate celor de la anumite persoane.

Aici sunt utile filtrele. Pentru a configura un filtru, deschideti Gmail, faceti clic pe setari si apoi alegeti. Vedeti toate setarile. De acolo, faceti clic pe Filtre si adrese blocate> Creati un filtru nou.

Puteti personaliza filtrul pentru a organiza e-mailurile dupa expeditor, destinatar, subiect, cuvinte cheie si multe altele.

Dupa ce ati ajuns la specificatiile dvs., faceti clic pe Creati filtru.

Anulati un mesaj trimis

Din fericire, Gmail are o functie numita Anulare trimitere. Imediat dupa ce ati apasat pe Trimitere, va aparea un mesaj in partea de jos a ecranului care va spune ca mesajul a fost trimis, dar exista si optiunea de Anulare sau Afisare mesaj.

Cand faceti clic pe Anulare, Gmail nu va mai trimite mesajul. De asemenea, puteti edita cat timp trebuie sa anulati un mesaj.

Pentru a configura Anularea trimiterii, accesati Setari> Vedeti toate setarile si derulati in jos la Anulare trimitere. De acolo puteti seta o fereastra de anulare a trimiterii de cinci, 10, 20 sau 30 de secunde.

Programati trimiterea

Programarea unui mesaj este la indemana daca aveti colegi de munca sau prieteni in diferite fusuri orare si nu doriti sa ii deranjati cu o notificare prin e-mail la ore nepotrivite.

Pentru a programa un mesaj, pur si simplu tastati ceea ce doriti sa spuneti si, in loc sa faceti clic pe Trimitere, faceti clic pe sageata mica in jos si selectati Programare trimitere.

Gmail va va sugera cateva momente posibile, dar puteti introduce manual si o anumita ora de trimitere.

Compunere inteligenta in trucuri Gmail

Compunerea inteligenta Gmail functioneaza ca un text predictiv si este menita sa va eficientizeze procesul de scriere.

De exemplu, in timp ce tastati „Te sun”, Google Smart Compose iti va sugera „maine”. Doar apasati Tab pentru a accepta sugestia;

In caz contrar, continuati sa tastati.

Daca nu sunteti un fan al Smart Compose, il puteti dezactiva din Setari.

Verificare a ortografiei

Instrumentul de verificare a ortografiei Gmail poate elimina stresul trimiterii de e-mailuri incorecte.

Verificatorul ortografic va poate ajuta cu cuvintele de care nu sunteti sigur, precum si in cazul balbelor simple de la tastarea prea rapida.

Gmail va mentine cuvantul subliniat, astfel incat sa puteti alege sa anulati daca nu este o modificare pe care doriti sa o faceti.

Mai mult decat atat, Gmail are si functii Gramatica si Autocorrect.

Totul poate fi activat sau dezactivat in Setari> Verificare ortografica.

Dezactivati sunetul la conversatii

Pur si simplu deschideti e-mailul neplacut, faceti clic pe pictograma setarilor cu trei puncte chiar deasupra liniei subiectului e-mailului si selectati Dezactivare in meniul derulant.

La fel ca in cazul Undo Send, veti avea ocazia sa activati sunetul daca ati facut clic accidental.

Etichetele in trucuri Gmail

Etichetele va pot face modul de intrare mai usor de gestionat.

Sunt un fel de filtre (si puteti configura un filtru pentru a trimite un e-mail la anumite etichete).

Etichetele sunt disponibile in bara laterala unde veti gasi Mesaje primite, Trimise, Junk si alte foldere. Derulati in jos la clic pe Creati o eticheta noua.

De acolo, puteti sa va denumiti eticheta, precum si sa creati etichete de grup.

De exemplu, daca te organizezi pentru scoala, eticheta principala ar putea fi Clasa de biologie si ai putea grupa in etichete despre proiectele clasei si sarcinile trimise.