Microsoft 365 va oferi securitate sporita

Microsoft 365

Cand debuteaza Microsoft Defender

Caracteristica este programata sa debuteze in trimestrul I din acest an.

Microsoft lucreaza pentru a le permite utilizatorilor Microsoft Defender pentru Office 365 sa personalizeze un nou mecanism de autentificare in incercarea de a extinde si mai mult protectia anti-spoofing.

Numit Authenticated Received Chain (ARC), Microsoft a activat deja noul mecanism de autentificare pentru toate cutiile postale gazduite de Office 365, pentru a ajuta la pastrarea rezultatelor autentificarii chiar si atunci cand un e-mail trece prin mai multi intermediari.

„Cu aceasta schimbare, administratorii vor putea adauga intermediari de incredere in portalul Microsoft 365 Defender pentru a permite Microsoft sa onoreze aceste semnaturi ARC, permitand astfel mesaje legitime”, noteaza Microsoft in foaia sa de parcurs.

Raportand despre dezvoltare, BleepingComputer spune ca abilitatea de a personaliza configuratiile ARC pentru a include intermediari de incredere suplimentari permite modificari ale mesajelor cu o atribuire adecvata si leaga semnaturile intermediarului de numele lor de domeniu, pastrand astfel lanturile ARC intacte.

Arc de mesaje

Explicand necesitatea noii functionalitati, Microsoft explica ca, in mod traditional, expeditorii de e-mail folosesc mecanisme de autentificare precum Sender Policy Framework (SPF), DomainKeys Identified Mail (DKIM), Domain-based Message Authentication, Reporting, and Conformance (DMARC) pentru a autentifica e-mailurile.

Cu toate acestea, in aranjamentul actual, un serviciu intermediar legitim poate face modificari la e-mail, ceea ce ar duce la esecul autentificarii mesajului pana cand ajunge in casuta de e-mail a destinatarului.

Microsoft spune ca ARC ajuta la pastrarea rezultatelor autentificarii e-mailului prin toti intermediarii, intre serverul de origine si cutia postala a destinatarului, permitand Microsoft 365 sa poata verifica autenticitatea expeditorului.

Potrivit foii de parcurs, capacitatea de a personaliza configuratia ARC este estimata a fi disponibila in general pentru toti utilizatorii Office 365 in martie 2022.