iPhone 14 vine cu o noua caracteristica

iPhone 14

Acest iPhone ar putea copia o caracteristica populara Android – dar doar pentru modelele Pro.

Vine iPhone 16 cu un afisaj permanent?

Multe potentiale noi modificari iPhone 14 au aparut deja, cum ar fi o noua pozitie a camerei frontale sau o camera principala de rezolutie mai mare.

Acum rapoartele indica o caracteristica populara a telefonului Android care se indreapta spre smartphone-urile Apple.

In buletinului sau saptamanal Power On, popularul analist Apple si informator Mark Gurman a sugerat o noua functie iOS 16 care ar putea aduce schimbari majore incepand cu iPhone 14.

Potrivit lui Gurman, „iOS 16 ofera suport viitor pentru un ecran numit always-on lock screen” – aceasta este o caracteristica comuna pe telefoanele Android, unde se numeste Always-On Display si inseamna ca atunci cand telefonul nu este pornit, puteti vedea in continuare unele informatii pe afisaj, cum ar fi ora si notificarile dvs. Dispozitivele Apple Watch mai noi accepta deja aceasta functie.

Aparent, iPhone 13 a fost menit sa aiba acest truc de ecran, dar nu a reusit, iar caracteristicile iPhone 14 explica de ce.

In timp ce iPhone 13 a avut o rata de reimprospatare variabila intre 10 Hz si 120 Hz (permitandu-l sa se reimprospateze de 120 de ori pe secunda sau de 10 ori pe secunda), se pare ca iPhone 14 va scadea pana la 1 Hz – aceasta rata de reimprospatare mai mica este de preferat pentru afisajele mereu pornite, deoarece inseamna ca panoul se reimprospateaza doar o data pe secunda, ceea ce este tot ce ai nevoie pentru un ecran la care vei arunca o privire doar din cand in cand.

Se pare, asadar, ca iPhone-urile mai vechi nu vor primi modurile Always-On, chiar daca sunt compatibile cu iOS 16, deoarece afisajele lor nu au rate de reimprospatare care sa fie suficient de scazute.

Din pacate, acest mod va veni doar pe telefoanele iPhone 14 Pro.

In timp ce Always-On Display suna exclusiv pentru telefoanele Pro, alte modificari ale ecranului de blocare nu exista.

Cu iOS 16, ecranul de blocare va primi imagini de fundal si widget-uri noi pentru a imbunatati usor functionalitatea.

Always-On Display ar putea fi un castigator

Dispozitivele Android si iOS isi inregistreaza frecvent functiile reciproce, facand cele doua sisteme de operare din ce in ce mai indistincte in fiecare an, iar aceasta stire Always-On Display este doar un exemplu.

Functia ecran

Functia ecran este super utila pentru a va permite sa culegeti ora, bateria telefonului si orice notificari pe care le aveti, fara a consuma bateria prin pornirea constanta a ecranului.

Daca Apple o face la fel ca toti producatorii de Android – va trebui sa vedem.

S-ar putea sa nu fie nevoie sa asteptam mult, deoarece, in timp ce iPhone 14 este de asteptat sa debuteze in Septembrie, iOS 16 va fi probabil prezentat la prezentarea Apple WWDC 2022 pe 6 iunie.