Sport

Ce trebuie să știți despre shake-urile proteice

shake-urile proteice

Shake-urile de proteine ​​sunt o modalitate convenabilă de a obține proteine ​​suplimentare în dieta ta. Deși aceste shake-uri pot fi un supliment important pentru anumite persoane, ele pot conține, de asemenea, niveluri ridicate de zahăr și substanțe chimice nocive și, prin urmare, nu sunt recomandate pentru toată lumea.

Acest articol va discuta despre beneficiile și riscurile shake-urilor proteice, avantajele nutriționale și alternativele la shake-urile proteice.

Când sunt bune shake-urile de proteine?

Shake-urile de proteine ​​sunt o modalitate de a incorpora mai multe proteine ​​în dieta ta. Dacă urmezi o dietă bine echilibrată, plină de alimente integrale, shake-urile proteice nu sunt în general necesare. Dar pentru anumite persoane, shake-urile proteice pot fi un plus important pentru a obține mai multe proteine ​​și calorii.

Shake-urile de proteine ​​pot fi deosebit de benefice dacă:

  • Aveți dificultăți la mestecat din cauza problemelor cu maxilarul sau dinții
  • Aveţi dificultăți în înghițirea alimentelor solide
  • Urmați o dietă vegetariană sau vegană
  • Aveţi un deficit de proteine
  • Nu aveți suficient timp să vă așezați și să mâncați o masă normal.

Când sunt nefavorabile pentru tine shake-urile de proteine?

Pudrele de proteine ​​sunt considerate suplimente alimentare și, prin urmare, nu sunt reglementate la fel cum sunt medicamentele și alimentele. Din acest motiv, este obișnuit ca multe pulberi de proteine ​​să conțină niveluri ridicate de metale grele, bisfenol A (BPA; o substanță chimică folosită la fabricarea materialelor plastice), pesticide și alte substanțe chimice dăunătoare.

Chiar și fără substanțe chimice nocive, pudrele proteice conțin adesea cantități mari de zahăr pentru a le îmbunătăți aroma. Persoanele cu diabet care încearcă să-și gestioneze nivelul de glucoză din sânge ar trebui să fie precaute atunci când consumă shake-uri de proteine ​​și să verifice întotdeauna cantitatea de zahăr din fiecare porție.

Multe pudre proteice sunt făcute cu proteine ​​din zer. Zerul este o proteină care este izolată din lapte. Persoanele cu alergii sau sensibilități la lactate nu ar trebui să folosească pudre proteice pe bază de zer. Alte tipuri de pulberi proteice pot fi derivate din surse pe bază de plante, inclusiv soia, mazărea și cânepa, dar calitatea proteinelor din aceste pulberi de proteine ​​procesate tind să fie mai slabă.

Profil de nutriție shake-urile de proteine

Profilul nutrițional al pudrei proteice utilizate pentru a face shake-uri proteice va diferi în funcție de mărci. Majoritatea suplimentelor proteice cu pudră conțin între 10 și 30 de grame de proteine ​​per porție. Componentele grăsimi și carbohidrați vor varia în funcție de sursa proteinei.

Academia de Nutriție și Dietetică din SUA recomandă consumul a 0,8 grame de proteine

​​pentru fiecare kilogram de greutate corporală (g/kg).

Pentru persoanele mai active, sunt necesare cantități mai mari de proteine ​​pentru a construi și menține masa musculară. Se recomandă să consumați 1,2–1,7 grame de proteine ​​pentru fiecare kilogram de greutate corporală,

ceea ce înseamnă aproximativ 0,5–0,8 grame de proteine ​​pentru fiecare kilogram cântărit.

Indiferent dacă sunteţi un atlet sau nu, nivelurile de proteine ​​ale majorității indivizilor pot fi, în general, atinse doar prin dietă,

fără a fi nevoie de suplimente suplimentare de proteine. Dar pentru cei cu restricții alimentare sau cu limitări fizice sau nutriționale, suplimentarea cu shake-uri proteice poate ajuta la atingerea aportului zilnic recomandat de proteine.

Este nevoie să bei shake-urile proteice ​​în fiecare zi?

Să beţi zilnic un shake proteic va depinde de toleranța dvs. individuală. Dacă nu aveți probleme digestive sau sensibilități alimentare, este posibil să puteți bea un shake de proteine ​​în fiecare zi.

Deoarece pudra proteică din shake-urile proteice nu este reglementată așa cum sunt medicamentele și alimentele,

efectele secundare pe termen lung ale consumului de shake-uri proteice nu sunt cunoscute. Prin urmare, probabil că cel mai bine este să staţi departe de utilizarea de zi cu zi, dacă este posibil.

Dacă doriți să beți un shake de proteine ​​atunci când vă antrenați, vă ajută să faceți acest lucru în 24 de ore după antrenament pentru a vă repara mușchii și a vă alimenta corpul, precum și pentru a evita tulburările de stomac în timpul activității fizice.

Alternative la shake-urile proteice

Dacă sunteți în căutarea unei alternative la shake-urile proteice care oferă beneficii similare, încercați surse animale de proteine, cum ar fi carnea, carnea de pasăre, peștele, ouăle și lactatele. Aceste surse au cele mai mari cantități de proteine ​​și conțin toți aminoacizii esențiali de care corpul nostru are nevoie. Prin urmare, ele sunt considerate proteine ​​„complete”.

Încercați să adăugați o sursă de proteine ​​pe masă pentru a vă crește aportul de proteine ​​sau luați în considerare adăugarea mai multor alimente pe bază de plante care conțin niveluri mai mari de proteine, cum ar fi nucile, semințele și leguminoasele.

Dacă doriți să utilizați shake-uri de proteine ​​ca înlocuitor de masă sau ca o modalitate de a pierde în greutate consumând mai puține alimente,

luați în considerare să vă faceți propriul smoothie sănătos cu fructe proaspete și lapte sau lapte pe bază de plante. Pe lângă lapte, adăugarea de unt de nuci sau iaurt poate ajuta la creșterea conținutului de proteine ​​din smoothie-ul tău. Smoothi-urile sunt o modalitate convenabilă de a împacheta o mulțime de nutrienți într-o singură masă și sunt în general ușor de consumat și digerat, deoarece sunt lichide.

Rezumat

Shake-urile proteice sunt făcute din pudră de proteine ​​care provin din surse animale sau vegetale.

Deoarece pulberile de proteine ​​sunt suplimente, acestea nu sunt reglementate așa cum sunt alimentele și medicamentele și pot conține niveluri ridicate de substanțe chimice dăunătoare, cum ar fi metale grele, pesticide și BPA.

Majoritatea oamenilor, indiferent dacă sunt sedentari sau activi, își pot satisface nevoile zilnice de proteine ​​doar prin dietă,

fără a avea nevoie de shake-uri de proteine. Pentru persoanele cu restricții alimentare sau alte restricții alimentare, shake-urile proteice pot fi o modalitate utilă de a adăuga mai multe proteine ​​și calorii în dieta ta.

hobart

Share
Published by
hobart

Recent Posts

Tratament pentu cotul jucătorului de golf

cotul jucătorului de golf Cotul jucătorului de golf, cunoscut și sub numele de epicondilita medială,…

o lună ago

Mesele înainte şi după workout

workout si alimentatie Când vine vorba de îmbunătățirea sau menținerea aptitudinii fizice, rutina ta de…

2 luni ago

Lucruri interesante despre cartilaj

cartilaj Cartilajul sănătos este vital pentru funcția articulară Cartilajul este o componentă importantă a articulațiilor…

3 luni ago

Glucozamina şi osteoartrita genunchiului

osteoartrita genunchiului Este un supliment controversat, așa că țineți cont de aceste informații chiar şi…

3 luni ago

Cat de util este un masaj sportiv

Masaj sportiv Aflați despre beneficiile unui masaj sportiv și dacă este potrivit pentru dvs Masajul…

4 luni ago

Tipuri de inflamatie

Tipuri de inflamatie Inainte de a vedea ce tipuri de inflamatie exista trebui espus ca…

5 luni ago