Lutein - 60 capsule

Lutein - 60 capsule

Lutein - pentru ochi sanatosi si vedere limpede

Luteina este un antioxidant care ajuta la mentinerea sanatatii ochilor. Din cauza unor factori din mediul inconjurator care actioneaza negativ asupra lor, ochii nostri au nevoie de o protectie sporita impotriva actiunii distructive a acestora. Dupa ce patrunde in organism, luteina este asimilata la nivelul ochilor protejandu-i.

Mai multe detalii


94.60 Lei TVA inclus

Disponibilitate: Produs in stoc

Lutein - pentru ochi sanatosi si vedere limpede

In cadrul activitatilor cotidiene, ochii sunt expusi efectelor negative din mediul inconjurator.

Pe langa acestea, radiatiile televizoarelor, ale monitoarelor si radicalii liberi ne afecteaza ochii.

Luteina apartine grupei substantelor carotenoide. Ea poate impiedica eficient peroxidarea lipidica ce se desfasoara in serul sanguin si la nivelul aparatului vizual.

Ochi sanatosi

Luteina are un rol esential in protectia antioxidanta a ochiului. Dupa patrunderea  in organism si In urma absorbtiei, luteina se acumuleaza in două zone oculare: in pata galbena (macula) a retinei si la nivelul cristalinului, ajutand la protejarea acestora.

Luteina se recomanda in prevenirea cataractei si pentru contracararea efectelor nocive ale radiaţiilor UV. Efectul antioxidant puternic al luteinei este resimtit la nivelul ochilor si al altor organe, precum si in cadrul unor procese metabolice.

 

Cantitatea de luteina este direct proportionala cu densitatea pigmentului maculei, cu rol esential in filtrarea radiatiilor nocive (de exemplu lumina albastra foarte periculoasa, situata deasupra spectrului UV) si impiedica patrunderea acestora in ochi.

Unele cercetari  In domeniul cancerului au demonstrat ca luteina este agentul care poate impiedica cel mai eficient peroxidarea lipidelor - proces intalnit foarte des atat la nivel serie, cat si la nivelul ochilor.

Luteina, fiind un "distrugator versatil" al radicalilor liberi, are un rol hotarator in protectia antioxidanta.

 

Rezultatele cercetarilor privind degenerarea maculara la persoanele varstnice au demonstrat ca luteina joaca un rol foarte important in protectia maculara. Studiile efectuate la Universitatea Harvard au dovedit ca administrarea a 6 mg de luteina zilnic poate reduce incidenţa leziunilor maculare cu 43%.

Cristalinul este partea aparatului vizual cea mai afectata de boli. Proteinele au o pondere de 98% in compozitia sa. Radicalii liberi afecteaza proteinele cristalinului si determina precipitarea acestora  "pregatind terenul" pentru aparitia cataractei, boala responsabila de aproximativ 50% din cazurile de orbire la varstnici.

cataracta

Aparitia cataractei este influentata de foarte multi factori. Un rol important in evoluţia sa il are lumina solară puternica, radiatiile UV si chiar fumatul. Unele boli cronice, cum ar fi diabetul, cresc, de asemenea, riscul de aparitie si dezvoltare a cataractei.

Din fericire, exista o modalitate prin care sa prevenim această afectiune: administrarea de substante cu efect antioxidant. Aceasta protectie antioxidanta combinata poate reduce riscul dezvoltarii cataractei pana la o treime.

Cele mai recente rezultate evidentiaza efectele remarcabile ale luteinei. Astfel s-a efectuat  studiu pe o durata de opt ani, in care au fost examinare 50.000 de femei. Rezultatele acestui studiu au aratat ca spanacul, bogat in luteina, este cu mult mai eficient decat alte caro­tenoide (in alimentatia celor care au luat parte la studiu au fost inclusi morcovi, cartofi dulci si fruc­te uscate deshidratate - continutul acestora in luteina fiind destul de redus.)

Luteina este  suplimentul alimentar modern, care ne poate ajuta in mod decisiv la mentinerea sanatatii oculare.

Importanta sa este evidenta: vazul este o functie extrem de importanta la orice varsta si in orice activitate.

Efectul antioxidant benefic al luteinei se poate manifesta, desigur, nu doar asupra ochiului, ci si asupra altor organe si procese metabolice. Prin urmare, Lutein poate fi folosita cu rezultate pozitive de oricine, pentru excelentele sale efecte antioxidante (de exemplu, in prevenirea afectiunilor cardiovasculare si tumorale).

Administrarea luteinei este indicata tuturor persoanelor. La hipertensivi si diabetici poate intarzia aparitia afectiunilor oculare.

Afectiuni si simptome in care este recomandat produsul Calivita Lutein:

Afectiuni oftalmologice
Arterioscleroza maculara (la ochi)
Cataracta
Vedere (tulburari)

1-0-0
1-0-0
1-0-0
1-0-0

Flaconul de Lutein contine 60 capsule.

Mod de administrare Lutein: 1 capsula zilnic in timpul mesei.

Lutein compozitie/tableta:

Luteina ...... 6mg.

No customer comments for the moment.

Only registered users can post a new comment.

Coş  

(gol)

Reduceri

Nu există reduceri în acest moment